ABW 1 (en 2): een must in de wereld van de bouwplantoetser! Maar waarom?

Is het werken als Casemanager bij een bouwkundig proces, jou op het lijf geschreven? Dan is de functie van Bouwplantoetser écht wat voor jou! Een mooie aanvulling op jouw reeds opgedane bouwkundige kennis daarbij, is het volgen van de opleiding Ambtenaar Bouw & Woningtoezicht. Zo kun je het vak nog beter onder de knie krijgen.

Deze opleiding bestaat uit drie verschillende modulen: Omgevingswet 1, Besluit Bouwwerken Leefomgeving 1 en effectieve gespreksvaardigheden. Deze modulen worden weer verdeeld over 17 bijeenkomsten waar een studiebelasting van 173 uur voor staat.

Heb je nog geen bouwkundige kennis, maar wil je wel graag werken als Bouwplantoetser? Geen probleem! Na het volgen van de BOB-opleiding Elementaire Bouwkunde A, kun je zo doorstromen en aan de slag gaan.

awb 1

De opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht is de basis die je nodig hebt voor het toetsen van omgevingsvergunningen. Je leert over relevante Wet- en regelgeving ten aanzien van het bouwen, waar je deze kunt vinden, waarom je deze dient toe te passen, wat ze beogen te bereiken en hoe je deze toepast in eenvoudige situaties.

Het is een aanvulling op een bouwkundige opleiding en daarom vaak een vereiste tijdens het solliciteren op een functie als Bouwplantoetser. De ABW1 geeft verdieping en vormt een stabiele basis voor jouw vliegende start!

 

Kostenplaatje

Het volgen van een cursus Ambtenaar Bouw & Woningtoezicht brengt een kostenplaatje met zich mee. Toch levert dit een onmisbare bijdrage aan je loopbaan en is de kennis die je op doet een groot voordeel tijdens het solliciteren naar jouw droombaan!

De kosten voor het volgen van de ABW1 cursus bedragen 5900,- EUR. Dit is een hoge prijs om te betalen uit je eigen zak, daar zijn wij ons van bewust en daarom nemen wij dit graag voor onze rekening.

De Vakmeester investeert namelijk met plezier in een toekomstige Vakmeester!

 

De combinatie Vakmeester en ABW 1

Zoals we al eerder aangaven, vormt de ABW 1 een stabiele basis voor jouw werkzaamheden als Bouwplantoetser. De ABW 1 opleiding is theoretisch en daarom leren we je het bij de Vakmeester ondertussen graag in de praktijk!

Wij zijn van mening dat je op deze manier een voorsprong ontwikkelt, omdat je vaak een “oh ja” momentje zal hebben tijdens het volgen van de bijeenkomsten. Vanuit de Vakmeester krijg je  een mentor (Senior Bouwplantoetser) toegewezen die jouw persoonlijke vraagbaak is. Hij of zij zal voor je klaar staan om al je vragen te beantwoorden en je verder op weg te helpen.

 

Heb je de smaak te pakken na het volgen van de ABW 1 opleiding? Goed nieuws: ABW 2 wacht op je!

 

 

Onze andere blogs