Vakmeester advies

De Vakmeester Advies is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het behandelen van aanvragen omgevingsvergunning in de breedste zin van het woord. Met een team van 15 collega’s, werken de (senior) vergunningverleners ‘op afstand’. De Vakmeester Advies bestaat inmiddels al 7 jaar en is daardoor perfect ingespeeld op het digitaal werken. Wij doen dit met veel plezier en betrokkenheid voor diverse grote opdrachtgevers. Aan de hand van de wensen van de opdrachtgever wordt er een voorstel op maat gemaakt. Op deze manier kan de opdrachtgever zorgeloos werk uit handen geven en wordt er op de behoefte van de opdrachtgever ingespeeld.

De pijler van de Vakmeester Advies is om het werk ‘op afstand’ uit te voeren. Dit houdt in dat onze Vakmeesters de dossiers vanuit ons kantoor in Amsterdam behandelen. Uiteraard kunnen onze Vakmeesters wel aansluiten bij de weekstart of andere belangrijke overlegmomenten bij uw organisatie. Ook is het bespreekbaar dat wij eens in de zoveel tijd op kantoor bij de opdrachtgever komen. Het is begrijpelijk dat dit wenselijk is voor de binding, maar het uitgangspunt is om het werk uit te voeren vanaf ons kantoor in Amsterdam.

Het toetsen op afstand biedt flexibiliteit. Mocht het een periode rustiger of juist een stuk drukker zijn, dan denken wij graag mee. Zo zijn wij bijvoorbeeld binnen no-time extra inzetbaar voor de piekmomenten!

Voordelen voor jouw organisatie

1. Kennismaking

Wij komen graag bij u op bezoek! Tijdens het eerste gesprek vragen wij de opdrachtgever naar hun behoefte en de werkwijze zodat wij een voorstel op maat kunnen maken.

Ook presenteren wij waar de Vakmeester voor staat en welke diensten en producten wij leveren. Tevens zullen wij de opdrachtgever vragen naar hun behoefte en de werkwijze zodat wij een voorstel op maat kunnen maken. Het gaat dan om de technische- en de juridische toetsing. Met deze variant gaat het voornamelijk over het uit handen nemen van bulkwerk.

Bij bulkwerk gaat het om de ‘kleinere’ aanvragen zoals de veel voorkomende kleine bouwwerken (bijvoorbeeld een dakkapel/ dakopbouw, uitbreidingen, erfafscheidingen etc.), maar ook nieuwbouwprojecten zoals vrijstaande woningen kunnen hieronder vallen. Zo behandelen wij al ruim 5 jaar de aanvragen omgevingsvergunning voor het nieuwbouwproject De Krijgsman te Muiden, realisatie van 1.300 woningen. Het lijkt ons geweldig om nog zo een groot project te mogen opstarten!

2. Voorstel op maat

De kracht van de Vakmeester Advies is dat wij het werk zodanig uit handen kunnen nemen van de opdrachtgever, dat hij er zelf geen omkijken meer naar heeft. 

Om dit te kunnen waarmaken, is maatwerk van essentieel belang. Na het kennismakingsgesprek maken wij de juiste match tussen de opdrachtgever en onze best passende Vakmeester(s). 

3. Meesterlijke match

De ideale match hoort goed te voelen voor beide kanten. Om deze reden laten wij onze Vakmeester(s) graag even kennismaken met de opdrachtgever. 

4. Aan de slag!

Geen tijd te verspillen, laat het werk maar beginnen! Binnen de overeengekomen periode zijn wij inzetbaar en kan de organisatie weer met een gerust hart ademhalen.  

Volledige bouwplantoetsing op stuksprijs

De volledige toetsing houdt in dat onze vergunningverleners de gehele aanvraag omgevingsvergunning toetsen (van ontvangst aanvraag tot besluit).

Het gaat dan om de technische- en de juridische toetsing. Met deze variant gaat het voornamelijk over het uit handen nemen van bulkwerk. Bij bulkwerk gaat het om de ‘kleinere’ aanvragen zoals de veel voorkomende kleine bouwwerken (bijvoorbeeld een dakkapel/ dakopbouw, uitbreidingen, erfafscheidingen etc.), maar ook nieuwbouwprojecten zoals vrijstaande woningen kunnen hieronder vallen. Zo behandelen wij al ruim 5 jaar de aanvragen omgevingsvergunning voor het nieuwbouwproject De Krijgsman te Muiden, realisatie van 1.300 woningen. Het lijkt ons geweldig om nog zo een groot project te mogen opstarten! 

Volledige bouwplantoetsing op uurprijs

Deze variant is te vergelijken met een detacheringsopdracht. Onze Vakmeesters werken volledig met het team mee, maar dan ‘op afstand’.

Wij behandelen eenvoudige of complexe dossiers, afhankelijk van de behoefte en vraag van de opdrachtgever. De aanvraag omgevingsvergunning wordt behandeld vanaf ons kantoor in Amsterdam of in overleg gedeeltelijk vanaf het kantoor van de opdrachtgever. Wij werken inmiddels al ruim 7 jaar op deze manier, waarmee de organisatie optimaal wordt ontzorgd op flexibele wijze.  

Toetsing van deelzaken

Bij het toetsen van deelzaken kan gedacht worden aan enkel een volledigheidstoets, een Bouwbesluittoets (technische toetsing) of het toetsen van een aanvraag aan het bestemmingsplan (juridische toetsing). 

Afhankelijk van de behoefte van de gemeente kan een gedeelte van de werkzaamheden in het vergunningentraject aan ons worden uitbesteed.

Weten wat bij jouw organisatie past?

Vraag het de Vakmeester!