Traineeship VTH/ABW

Ben jij een startende professional op zoek naar een unieke kans? Of overweeg je een carrièreswitch naar een boeiende nieuwe richting? Dan is het Traineeship VTH/ABW 1 van De Vakmeester in samenwerking met de Vereniging Bouw & Woningtoezicht en Envire iets voor jou!

Dit 1-jarige traject biedt je de mogelijkheid om het vak van vergunningverlening te leren en uit te groeien tot een volwaardig Casemanager Omgevingswet. Bij De Vakmeester geloven we in leren door te doen, daarom word je gedurende het traineeship direct gedetacheerd bij een gemeente om on the job de kneepjes van het vak te leren. Tegelijkertijd volg je via Envire de ABW 1 opleiding samen met andere enthousiaste trainees. Een perfecte combinatie van leren, ontwikkelen en zelfstandig aan de slag gaan!

Traineeship VTH/ABW

Het vak van vergunningverlening biedt een mooie mix van diversiteit en uitdaging. Als Casemanager Omgevingswet fungeer je als het aanspreekpunt voor belanghebbenden. Je toetst aanvragen aan het bestemmingsplan (juridisch) en het Bouwbesluit (technisch), en je beheert je eigen projecten terwijl je de wettelijke termijnen bewaakt. Geen bouwaanvraag is hetzelfde, wat jou volop ruimte biedt om te blijven leren en groeien in je vak!

Wil je weten hoe het sollicitatietraject eruitziet? Bij De Vakmeester hanteren we een transparante en gestructureerde aanpak:

  1. Kennismakingsgesprek bij de Vakmeester: Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen en bespreken we jouw ambities en motivatie.
  2. Arbeidsvoorwaardengesprek bij de Vakmeester: We gaan in op de details van de arbeidsvoorwaarden en zorgen ervoor dat alles duidelijk is.
  3. Sollicitatiegesprek(ken) bij mogelijke opdrachtgever(s): Je krijgt de kans om jezelf te presenteren aan potentiële opdrachtgevers en te laten zien waarom jij de perfecte kandidaat bent.
  4. Aan de slag: Zodra alles in orde is en beide partijen enthousiast zijn, kun je direct beginnen aan jouw traineeshipavontuur!

Het traineeshiptraject zelf is ontworpen om jou de best mogelijke leerervaring te bieden:

  • Kick-off traineeship: We starten met een inspirerende kennismaking met de andere trainees en het leerprogramma.
  • Diverse cursusdagen en e-learnings: Je volgt verschillende cursusdagen en maakt gebruik van interactieve e-learnings om je optimaal voor te bereiden. Ondertussen pas je de opgedane kennis direct toe tijdens je werkzaamheden bij de opdrachtgever.
  • Officiële certificering: Na één jaar ben je officieel in het bezit van jouw ABW 1-certificaat en heb je de vaardigheden om als junior bouwplantoetser aan de slag te gaan.
  • Specialisatiemogelijkheden: Heb je de smaak te pakken en wil je nog verder groeien? Bij De Vakmeester bieden we je de mogelijkheid om het traineeship met nog een jaar te verlengen en je verder te specialiseren.

 

 

Onze andere blogs