Vakmeester advies

De totstandkoming

Toen op kantoor werken nog de norm was, is het idee voor adviesbureau de Vakmeester ontstaan. Naast detachering wilden wij namelijk gemeenten werk uit handen nemen, maar dan op flexibele wijze. Een manier waarop men thuis aan de dossiers kon werken en hiervoor niet hoefden af te reizen naar kantoor. Een gat in de markt, want waarom tijd ‘verspillen’ aan reizen terwijl de reistijd ook gebruikt kon worden om nóg meer bouwplannen af te ronden?

De eerste opdrachtgever die mee wilde werken aan dit initiatief was een gemeente in Noord-Holland. Zij stuurden hun aanvragen digitaal naar ons op en vanuit hun systeem behandelden we deze aanvragen. Het werkte zo goed dat er meerdere opdrachtgevers via deze structuur wilden werken en zo werd onze klantenkring uitgebreid.

Het verschil met detachering

Het verschil met detachering is dat onze Vakmeesters voor meerdere opdrachtgevers tegelijk (kunnen) werken. Indien gewenst komen zij uiteraard bij de opdrachtgever en vanzelfsprekend haken ze ook in tijdens de weekstart. Zo krijgen onze Vakmeesters feeling met de gemeente en de collega’s. Het werken voor diverse opdrachtgevers zorgt voor afwisseling in het werk, het is nooit saai. Ook draagt het bij aan de ontwikkeling van onze Vakmeesters, want de ene aanvraag is de andere niet. Zeker niet als je een gemeente met voornamelijk monumentale panden vergelijkt met een gemeente waar groen landschap overheerst.

Hoe gaat het nu?

Adviesbureau de Vakmeester is een groot succes. Er zijn momenteel 18 Vakmeesters werkzaam die gezamenlijk verschillende klanten bedienen. Zo hebben wij onder andere aanbestedingen gewonnen voor de gemeente Amsterdam en de gemeente Hollands Kroon. Voor deze gemeenten behandelen we alleen al jaarlijks meer dan 1000 aanvragen.

De Vakmeester biedt een leerschool voor de functie bouwplantoetser

Het extraatje dat adviesbureau de Vakmeester met zich meebrengt is de interne leerschool. Op ons kantoor in Amsterdam zijn wij namelijk in de gelegenheid om aan een starter het vak te leren. Een opleiding tot bouwplantoetser in de praktijk. Dit kan voor een schoolverlater zijn, maar ook iemand met een bouwkundige achtergrond die na jaren werken een andere richting op wilt is van harte welkom.

 

Meer weten over onze interne opleiding? Lees de blog ‘de Vakmeester als leerschool’

 

Onze andere blogs