Leerschool Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening hoef je je nooit te vervelen. Binnen deze rol werk je nauw samen met initiatiefnemers, adviseurs en andere belanghebbenden. Je maakt deel uit van projectteams en je bent verantwoordelijk voor de afstemming met derden, het college van B&W en de gemeenteraad. Daarnaast neem je aanvragen in behandeling die afwijken van het bestemmingsplan.

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening: wat je leert

Het is jouw taak dat ruimtelijke procedures soepel verlopen. Hiervoor win je deeladviezen in bij collega’s, analyseer en beoordeel je plannen met een open blik. Tijdens jouw leertraject tot volwaardig Vakmeester ga je je focussen op het ontwikkelen van verschillende competenties aan de hand van een stappenplan. Zo word je voor lange tijd uitgedaagd en blijf je doorleren.

Stappenplan Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening:

  1. Beoordelen van aanvragen die afwijken van het bestemmingsplan
  2. Besluitvormen om wel of niet af te wijken van het bestemmingsplan
  3. Behandelen van eenvoudige afwijkingen
  4. Behandelen van eenvoudige bezwaarzaken

 

Je gaat aan de slag met verschillende competenties zoals het managen van dossiers, het hanteren van bezwaren, het ontwikkelen van analytisch vermogen en het werken met bestuurlijke verhoudingen. Verder werk je aan je communicatie skills.

Wat levert het op?

Blijf je vakinhoudelijke skills ontwikkelen bij de Vakmeester leerschool. Verdiep je compleet in het vakgebied dankzij de 1-op-1 begeleiding van jouw leermeester. Daarnaast functioneert je leermeester als persoonlijk vangnet om op terug te kunnen vallen, ook na de leerschool. Een fijne, langdurige samenwerking is voor ons belangrijk, daarom investeren wij graag in onze mensen. Het streven is om het leertraject in ongeveer een jaar te doorlopen met als doel dat je na een jaar zelfstandig aan de slag kan als Junior Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening.

Er staat natuurlijk wat tegenover die fijne samenwerking. Bij je start zal je een maandsalaris ontvangen van €2.500. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om een auto te leasen en cros jij in je nieuwe bolide zo naar je werk! Naast werken houdt de Vakmeester ook van ontspanning. Er worden regelmatig uitjes georganiseerd om ons hechte team, waar jij straks toebehoort, de mogelijkheid te bieden tot het vinden van rust of gezelligheid.

samenwerking

Langdurige samenwerking

begeleiding

Persoonlijke begeleiding

geld

v.a. 2500,-

ontwikkeling

Blijf je ontwikkelen!

onderdeel

Word onderdeel van een hecht team

vervoersmiddel

Kies jouw eigen vervoersmiddel

Wie kan zich aanmelden?

Heb jij net je studie HBO Planologie, Ruimtelijke Ordening of Rechten afgerond? Of heb je werkervaring binnen het ruimtelijk domein en ben je toe aan een nieuw avontuur? Wij bieden je graag deze mogelijkheid met het leertraject tot Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening.

Aanmelden

Sluit je aan bij ons meesterschap, twijfel geen moment! Dat doen wij ook niet.