Op zoek naar WABO Casemanagers?

Werk je op de afdeling Vergunningen bij een gemeente? En komen jullie handjes te kort? Middels het traject VTH/ABW1 behaalt de trainee binnen 12 maanden het ABW1-certificaat. Op dat moment heb jij een volwaardig WABO Casemanager in jouw team opgenomen!  

Wij bij de Vakmeester bieden, in samenwerking met de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht en Envire, de opleiding tot WABO Casemanager. De trainee werkt 32 tot 36 uur per week bij de gemeente en eens in de 3 à 4 weken wordt er een training gevolgd op externe locatie.  

Het leertraject  

De trainee Vergunningverlener vormt een koppel met een senior WABO Casemanager. Hij of zij is de begeleider tijdens het leertraject. Op deze manier kunnen wij 1-op-1 begeleiding beloven en leert de trainee zo snel mogelijk de kneepjes van het vak. De trainee wordt gedetacheerd bij een gemeente gedurende één jaar. Tijdens het leertraject loopt hij/zij mee met de senior WABO Casemanager en worden kennis en vaardigheden opgedaan middels fysieke trainingen. Met interactieve filmpjes, opdrachten en leuke praktijklessen leert de trainee meer over het vak. Ook zullen zij worden getraind middels e-learning. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meest moderne technieken zoals visuals en Virtual Reality. De modules worden afgesloten met examens.  

En daarna?  

Aan het eind van het traject is de trainee klaar om als professional aan de slag te gaan is het ABW1-certificaat (Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht) behaalt. Jouw WABO Casemanager weet dan precies hoe je een bestemmingsplan moet beoordelen, de bouwregels zijn hem/haar niet onbekend en de inhoudelijke toetsing van een vergunning kan worden uitgevoerd. Hij/zij kan, zowel telefonisch als schriftelijk, op de juiste manier communiceren met een aanvrager of gemachtigde. Er kan een besluit worden gemaakt en indien nodig worden verdedigd. Het traineeship wordt door de trainee uiteindelijk afgerond als volwaardig plantoetser. 

 
Lees meer over het traject en de modules van Envire in de brochure.   
 
Interesse in een trainee? Laat je gegevens achter of neem contact op met Bregje voor meer informatie.  
 
bregje@devakmeester.nl 
06 11 40 87 45 

Laat je contactgegevens achter en we vertellen je graag meer over dit traject.