Guus

Guus, vertel eens iets over jezelf.  

Ik ben Guus en ik ben trainee bij de Vakmeester. Opgegroeid in Heemstede en tijdens mijn studie verhuisd naar Haarlem, een heerlijke plek om te wonen. Ik houd van de stad, ik word gelukkig van de levendigheid. Tijdens mijn studententijd liep ik stage bij een architectenbureau in hartje Amsterdam waar ik o.a. werkte aan oude panden, iets dat ik prachtig vind. Ik heb een lange tijd als manager in diverse bouwmarkten gewerkt. Nu word ik opgeleid tot Casemanager bij de Vakmeester op kantoor.  

Privé ben je ook veel bezig met woningen, toch?  

Klopt, ik heb veel geklust in mijn eigen woning waar ik o.a. de badkamer, de keuken en het dakterras heb verbouwd. Daarnaast heb ik altijd veel bij vrienden en familie geholpen. Als kind was ik altijd al bezig met van alles maken. Ik ontwerp het ook zelf. Een ontwerp moet voor mij logisch en gebruiksvriendelijk zijn, maar zeker ook mooi. In ons vakantiehuisje in Frankrijk klus en tuinier ik veel. Heerlijk als je plan tot leven komt. Ik vind het heel leuk om van vergunningsaanvragers te horen wat hun bouwplannen zijn. Zo werk ik op dit moment bijvoorbeeld aan een woning in het centrum van Amsterdam. De eigenaar wil een lift in de woning laten bouwen en aan de enorme inloopkasten en ruime badkamers komt geen einde. Prachtig!  

Wat doe je graag in je vrije tijd?   

Klimmen, tennissen, hardlopen, klussen en barbecueën. Ook ben ik gek op varen door de grachten van Haarlem.   

Wat is jouw achtergrond?  

Ik heb Bouwkunde gestudeerd. Daarna heb ik een lange tijd als manager in diverse bouwmarkten gewerkt. Ik vond het leuk dat mensen zelf het initiatief namen iets te gaan verbouwen. Omdat mijn interesse daar ligt kon ik de mensen goed helpen. Klantcontact vond ik ook erg leuk en het afwisselende werk tussen kantoor en op vloer staan. Op een gegeven moment vond ik het tijd voor iets nieuws. Ik heb gekozen voor het traineeship Vergunningverlening en ben erg blij met mijn keuze.  

Wat vind je ervan hier?  

Ik heb het erg naar mijn zin. De discussies die tussen de ervaren vergunningverleners spelen zijn interessant. Ik vind het ook erg gezellig bij de Vakmeester. We hebben vaak uitjes waaronder padellen. Iets dat ik erg graag doe. De begeleiding is goed. Ik kan alles bespreken en er wordt tijd voor vrijgemaakt. Ik volg wel een traineeship en alles heeft tijd nodig. Het zijn veel details en uitzonderingen, wat het leuk en uitdagend maakt.   

Wat is je grootste blunder?   

Tijdens mijn stage moest ik iets nameten in de bouw. Een kozijn met nokjes. Ik had de nokjes niet meegeteld en dat kostte het bureau ontzettend veel geld. Zoiets zal me dus nooit meer gebeuren!   

Wat is je grootste passie?   

Ontwerpen en sporten. Ik ben ik verslaafd aan klimmen en tennis.  

Welk dier zou je zijn?   

Absoluut een cheetah: nuchter, winnersmentaliteit, op mijn doel af en sportief.   

Wil jij ook het traineeship tot Bouwplantoetser volgen bij de Vakmeester? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op via community@devakmeester.nl.

Onze andere blogs