Julia

Julia Fermin werkt sinds 2 jaar als Bouwplantoetser. Zij is begonnen bij de Vakmeester en gelukkig werkt ze nog steeds bij ons. Zij is ontzettend nieuwsgierig, gek op het uitpluizen van cases, dol op sparren met collega’s en in haar vrije tijd gaat ze graag op ontdekkingstocht. Julia vertelt hoe het is om te werken als Bouwplantoetser.

Hoe zou je de cultuur bij de Vakmeester omschrijven?

Als gezellig! Daar wordt dan ook veel moeite in gestoken door het bedrijf. We hebben vaak leuke uitjes en activiteiten. En behulpzaam. Het is niet hiërarchisch. Als je een vraag hebt wordt er ruim de tijd voor je genomen en ik voel me daarom nooit bezwaard. Ik vind het heel fijn om hier te werken en ik heb voorlopig geen plannen om weg te gaan. Waarom zou ik?

werken als bouwplantoetser

Waarom heb je voor het vak Bouwplantoetser gekozen?

Omdat iemand van jullie mij vertelde dat het vak bestond, haha! Ze vertellen je dat helemaal niet op school. Ik heb HBO Bouwkunde gestudeerd (en een master Sociologie). Wel wist ik altijd al dat ik zoiets wilde doen. Ik hou van het uitzoekwerk en een gezonde balans tussen samenwerken en zelfstandig werken.

Wat wilde je vroeger worden? 

Mijn opa was architect. Dat wilde ik ook altijd worden. We hebben een schattig huisje boven op een berg in Italië en dat hij heeft ontworpen en gebouwd. Dit heeft altijd zóveel indruk op mij gemaakt.

Wat inspireert jou?

Als ik door Amsterdam fiets krijg ik altijd veel inspiratie. Ik denk dan: ‘wat is hier mogelijk?’ en ‘hoe kan dit beter?’. Hoe leuk zou het zijn om eens met het team naar een bouwplaats te gaan en te bespreken wat iedereen opvalt. Je zult zien dat iedereen weer iets anders benoemt.

Wat staat er nog op jouw bucketlist? 

Ik heb een tijdje in Denemarken gewoond en ik ben in Zuid-Korea geweest. Wat er nu nog op mijn bucketlist staat is Australië. De gevaarlijke beesten schijnen niet in de steden aanwezig te zijn, dus daar zou ik dan wel graag naartoe willen.

Je bent dus wel een avonturier?

Helemaal niet eigenlijk! Vroeger bleef ik altijd binnen Europa. Als ik weet wat ik kan verwachten, geniet ik wel van het ontdekken. Culturen vind ik ook gewoon heel interessant. Ik ben en blijf toch ook een socioloog.

Wat vind je het leukst aan je werk? 

Het uitzoeken. Dus wanneer je de stukken binnenkrijgt vind ik het heerlijk om meteen te bekijken wat er binnen is gekomen en te onderzoeken wat we ermee kunnen. Ook vind ik de juridische kant heel interessant. We sparren wat af met collega’s: ‘hoe lees jij dit?’ en ‘wat betekent het nou precies wat hier staat?’

Wat zijn je ambities? 

Ik wil doorgroeien tot Stedenbouwkundige of RO beleidsmedewerker. Beleid vind ik heel interessant. En ik wil weten hoe iets is ontstaan en wat erachter zit. Er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden en daarbij wil je zoveel mogelijk mensen tevreden houden. Dat is soms best een uitdaging, wat het des te boeiender maakt.

Lijkt het je leuk om bij de Vakmeester te werken? Bekijk dan de vacature Bouwplantoetser op afstand of Bouwplantoetser.

Wil jij, net als Julia, aan de slag als bouwplantoetser bij de Vakmeester? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op via community@devakmeester.nl.

Onze andere blogs