Remko

Wie is Remko? 

Ik woon met mijn vrouw en twee kinderen ten noorden van Amsterdam. Ik word alweer bijna 39 jaar. En bij de Vakmeester werk ik nu acht jaar. Ik heb MBO Bouwkunde gestudeerd en daarna HBO Bouwkunde. Daarna heb ik nog een half jaar aan de TU Delft gestudeerd maar daar ben ik uiteindelijk mee gestopt want dat werd me te zweverig. Ik was veel meer gericht op creativiteit en eerlijk gezegd was ik ook wel een beetje klaar met school!

Hoe ben je bij de Vakmeester terecht gekomen? 

Ik studeerde af in 2009, dat was een ontzettend slecht jaar. De hele bouw lag op z’n gat. Daardoor ben ik in de detachering terecht gekomen. Ik heb een jaar gewerkt bij een aannemer op de inkoopafdeling. Daarna ben ik via mijn schoonvader bij een gemeente terecht gekomen waar ik werd gedetacheerd als toezichthouder. Dat heb ik een lange tijd gedaan totdat ik via via met Albert (directeur) in contact kwam en het vak van Casemanager Omgevingswet leerde bij de Vakmeester.

Welke cases behandel je nu? 

Ik werk voor de gemeente Hollands Kroon. Dat doe ik op afstand, dus ik werk vanuit het kantoor van de Vakmeester of vanuit huis. Voornamelijk behandel ik aanvragen omgevingsvergunningen, variërend van dakkapel tot woningbouwprojecten. Ook doe ik veel agrarisch. De variatie waarbij je voor meerdere gemeentes kunt werken maakt het werk erg leuk vind ik.

Wat was je favoriete vak op school? 

De kunstvakken. Ik hou erg van tekenen en schetsen. Daarom ben ik ook naar de TU Delft gegaan. De creativiteit is het enige dat ik nog wel eens mis in mijn werk. Je bent natuurlijk gebonden aan regels. Gelukkig kan ik nog lekker tekenen met mijn kinderen!

Op welke persoonlijke prestatie ben je trots? 

Lastig te zeggen. Het zijn er wel meerdere. Met Hollands Kroon kan ik inmiddels lezen en schrijven. Ik ben trots op de vertrouwensband die ik met ze heb opgebouwd. Ik probeer echt met ze mee te denken en ik heb het idee dat ze tevreden zijn met mijn aanpak. Ook is er het interne traineeship dat we bij de Vakmeester hebben opgezet. De trainees zijn bij ons in opleiding tot Casemanager Omgevingswet. Ik heb bijgedragen aan de opzet van het plan; welke tools we gebruiken, welke casussen we behandelen en wat de toetsingscriteria zijn. Het traject verloopt ontzettend goed en daar ben ik super trots op!

Hoe zouden je vrienden je omschrijven? 

Betrokken, vriendelijk, creatief en iemand van z’n woord.

Wat maakt jou aan het lachen? 

Alles! Ik lach heel snel. Om mijn kinderen lach ik eigenlijk de hele dag, hoewel ze me ook wel eens heel chagrijnig maken. Met mijn vrienden in de kroeg heb ik het ook naar m’n zin. En de huidige situatie met Ajax is natuurlijk om te lachen, haha.

Hoe kom je tot rust? 

In de tuin chillen of houthakken. Als het maar lekker buiten is.

Wil jij, net als Remko, aan de slag als Casemanager Omgevingswet bij de Vakmeester? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op via community@devakmeester.nl.

Onze andere blogs