Leerschool Casemanager Omgevingswet

Het werken als (leerling-) Casemanager Omgevingswet brengt veel diversiteit met zich mee. Je hebt een managende rol, je beoordeelt bouwtekeningen, je gaat aan de slag met het Bouwbesluit, bewaakt de wettelijke termijnen voor de lopende aanvragen, duikt in bestemmingsplannen én hebt contact met belanghebbende partijen.

WABO Casemanager: wat je leert

Tijdens jouw leertraject tot volwaardig Vakmeester focus je op het ontwikkelen van verschillende competenties aan de hand van een stappenplan. Zo word je voor lange tijd uitgedaagd en blijf je doorleren.

Stappenplan Casemanager omgevingswet:

  1. Startfase: meekijken met een senior die je kennis laat maken met het vakgebied
  2. Intakefase: vergunningsaanvragen toetsen en schakelen met aanvrager
  3. Behandelen van een vergunningsaanvraag veel voorkomende kleine bouwwerken (vvkb)
  4. Behandelen van een bezwaarprocedure
  5. Beheren van jouw eigen projecten

 

Competenties waar je mee aan de slag gaat zijn bijvoorbeeld het managen van dossiers, het correct toetsen van bouwplannen en de juiste adviezen inwinnen. Daarnaast leer je conflicten te hanteren en werk je aan je communicatieskills.

Wat levert het op

De Vakmeester leerschool biedt je de mogelijkheid om jezelf en je vakinhoudelijke skills te blijven ontwikkelen. Dankzij de 1-op-1 begeleiding kun je je compleet verdiepen in het vak en jezelf goed ontwikkelen. Daarnaast functioneert jouw leermeester als persoonlijk vangnet om op terug te kunnen vallen, ook na de leerschool. Wij investeren graag in onze mensen en streven naar een fijne, langdurige samenwerking. Het streven is om het leertraject in ongeveer een jaar te doorlopen met als doel dat je na een jaar zelfstandig aan de slag kan als Junior Bouwplan toetser.

Er staat natuurlijk wat tegenover die fijne samenwerking. Bij je start zal je een maandsalaris ontvangen van € 2.500. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om een auto te leasen en cros jij in je nieuwe bolide zo naar je werk! Naast werken houdt de Vakmeester ook van ontspanning. Er worden regelmatig uitjes georganiseerd om ons hechte team de mogelijkheid te bieden tot het vinden van rust of gezelligheid.

samenwerking

Langdurige samenwerking

begeleiding

Persoonlijke begeleiding

geld

v.a. 2500,-

ontwikkeling

Blijf je ontwikkelen!

onderdeel

Word onderdeel van een hecht team

vervoersmiddel

Kies jouw eigen vervoersmiddel

Wie kan zich aanmelden?

Heb jij net je studie HBO Bouwkunde afgerond of ben je werkzaam in de bouw en toe aan een carrièreswitch? Wij bieden je graag de mogelijkheid om je binnen de Vakmeester te ontwikkelen tot Casemanager omgevingswet.

Aanmelden

Sluit je aan bij ons meesterschap, twijfel geen moment! Dat doen wij ook niet.